Pigmans varkenshouderij

Logo PigmansTwan en Miranda Voermans hebben samen een zeugenbedrijf in Oirlo. Ook hun dochters dragen hun steentje bij. Met een team van medewerkers dragen ze de zorg voor 750 zeugen en hun biggetjes. Het bedrijf is in het verleden opgericht door de ouders van Twan. 

Beter Leven keurmerk
In 2016 heeft het bedrijf 1 ster van het Beter Leven keurmerk gekregen. Dit betekent dat dieren extra leefruimte hebben. Ook hebben de dieren extra speelgoed zoals houtblok aan kettingen, strooisel om in te rollen of op te eten.

Gecertificeerd leerbedrijf
Pigmans is een gecertificeerd leerbedrijf voor toekomstig agrarische medewerkers. Er komen regelmatig leerlingen langs voor praktijklessen in de stallen. Zo krijgen ze de mogelijkheid om alvast de praktijk te proeven. Ze zien hoe het werk in de stallen eraan toegaat en kunnen een bewuste keuze maken voor hun toekomst. Soms komen leerlingen later bij ons terug voor een stage of een baan.

Zichtruimte
In de stal is een zichtruimte gemaakt. Vanuit deze ruimte zijn de zeugen en hun pasgeboren biggetjes te bewonderen. Wie interesse heeft om een kijkje te nemen, kan zich even melden. Twan en Miranda geven er graag uitleg. Daarnaast is de zichtruimte als een multifunctionele ruimte te reserveren voor lezingen en vergaderingen.