VMBO On Stage

Op 5, 12 en 26 februari 2019 wordt driemaal (in regio's Venlo, Weert en Roermond) het beroepenfeest VMBO on Stage georganiseerd: een gelegenheid om VMBO leerlingen kennis te laten maken met het werkveld. Op deze dag gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe dag enkele weken later.

In het kader van verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven dragen wij dit initiatief een warm hart toe. AgroLeeft heeft namelijk als doelstelling om ondernemers en studenten samen te brengen om een gezonde en mooie toekomst te creƫren. Het doel is topmedewerkers op de arbeidsmarkt te brengen die samen met vooruitstrevende topondernemers aan de slag kunnen.

De vraag naar werknemers in beroepen die gekoppeld zijn aan duurzaamheid, vergroening, gezondheid en voeding en milieu, zal de komende jaren toenemen. Om te zorgen dat er voldoende aanbod is voor deze baanopeningen, is het zaak jongeren al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het groene beroepenveld.

On Stage biedt de ideale gelegenheid om deze (eerste) kennismaking tussen studenten en ondernemers te laten plaatsvinden. Het is geen 'speeddating', maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.
VMBO On Stage vindt plaats in 2019 in regio Venlo op 5 februari, 12 februari 2019 in regio Weert en in regio Roermond op 26 februari 2019.