Veehouderij leerlingen speed-daten met Experts


Afgelopen woensdag hebben 3e jaars Veehouderij leerlingen gespeed-date met experts uit de sector voor het project SLO Tune.
Hierbij hebben ze gebrainstormd over een onderzoeksvraag uit de praktijk die ze voor een veehouder gaan uitwerken.

In het project SLO Tune zijn MBO’ers samen met HBO’ers met vragen van ondernemers uit de regio aan de slag. In totaal zo'n 60 leerlingen van CITAVERDE College uit Horst, Helicon uit Boxtel, Prinsentuin uit Breda en Aeres Hogeschool uit Dronten zijn hier begin februari mee gestart. In gemixte groepen gaan ze onderleiding van een HBO-er aan de slag metzeer diverseondernemersvragen op de vestiging in Boxtel.

Tijdens de expertdag van woensdag8 maart hebben de leerlingen met verschillende expertsover de ondernemersvragen kunnen sparren. Leerlingen hebben hun oplossingen kunnen checken bij experts en mogelijk kunnen ontdekken dat er nog nieuwe oplossingen zijn. Dit is gedaan in de vorm vaneen speeddate in Boxtel. Om de 15 a 30 minuten hebben de leerlingen kunnen brainstormen met een andere expert over hun onderwerp. Ook diverse ondernemers waren deze dag aanwezig en hebben kunnen meedenken.

In het bijzonder willen wij graag de experts bedanken voor deze zeer vruchtbare en succesvolle middag:
Theo van Grunsven en Johan Absil van VoergroepZuid, Jan Essens van Varkess, Paul Roovert van Dio-Agro, Martin Arts van De Heus, Henry Hendriks van Vermetten, Felix Bruijnen van Topigs, Arie Koolen van ABAB, Mat Lavrijsen van Van Dun Advies, Jaap van de Craats van Victoria Mengvoeders, Peter Brouwers van Agri Consultancy, Theo van Beek van Friesland Campina en Wim Jaspers van Van Iperen B.V.

​Ondernemers,Leerlingen en Experts bedankt!