In oktober 2018 gingen leerlingen van CITAVERDE van start met het project ‘Sedum telen voor en door inwoners van Horst aan de Maas’ bij Martens Groen. Tijdens het project wordt gewerkt aan het telen van duurzame producten voor het maken van groene daken. Een duurzaam groen dak is namelijk goed voor de ecologische flora en fauna en het verkoelt en verwarmt de woning. Een groen dak reduceert de afvoer van hemelwater, neemt fijnstof op en verhoogt het groene leefklimaat van de inwoners.

5e3a2714-7715-4b4b-b259-c882b7abaf25De leerlingen sloten het project in januari 2019 af met een eindpresentatie op locatie bij Martens Groen. Bij deze presentatie was veel interesse van medewerkers duurzaamheid van de gemeente Horst aan de Maas, directie van het CITAVERDE College en de praktijkbegeleiders.

Met deze intensieve samenwerking  tussen onderwijs, bedrijven en gemeente wil men jongeren vroegtijdig een perspectief bieden, en laten ontdekken of de groene sector een uitdaging voor hun is. Voor het project zijn ook mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt van harte welkom, bijvoorbeeld statushouders. Zij kunnen zich bij Martens Groen ontwikkelen in de groene sector. Daarnaast wil men graag de bewustwording onder de inwoners verhogen.