Regio Venlo on Stage: Beroepenmarkt VMBO

Goede beroepskeuze is nergens zo belangrijk als op het VMBO. Deze jongeren moeten immers als eerste (jongste) kiezen. Om jongeren te helpen bij hun beroepskeuze, wordt elk jaar Regio Venlo on Stage georganiseerd.

Tijdens dit Beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren met elkaar in gesprek en maken ze afspraken voor de werkbezoeken enkele weken later. Matchmakers en Jeugdadviseurs helpen de leerlingen tijdens het Beroepenfeest om de juiste beroepsbeoefenaar te vinden. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken.

Doe je mee?
De volgende sectoren worden uitgelicht: groen & natuur, handel & economie, techniek en zorg- welzijn & maatschappij. AgroLeeft-partners Boomkwekerij Fleuren en Limgroup doen al mee, maar uiteraard willen wij de agrosector nog beter vertegenwoordigd zien. Daarom roepen wij partnerbedrijven op om zich aan te melden voor Venlo on Stage. Dat kan via deze link.

Wanneer
Regio Venlo on Stage vindt plaats op 14 maart 2017. De Doe Dag is op 28 maart 2017.

Hoe werkt het?
De edities van On Stage zijn besloten bijeenkomsten en alleen toegankelijk voor geregistreerde deelnemers. Er is ruimte voor 250 beroepsbeoefenaren en 1000 vmbo-leerlingen. De leerlingen zijn van tevoren voorbereid, geïnformeerd en getraind. Zo maken zij op school bijvoorbeeld hun eigen visitekaartjes die zij gaan gebruiken. Ook zal een professioneel instructeur in de klas een juniornetwerktraining verzorgen. Vanaf de website stellen de leerlingen een top 3 van beroepen/bedrijven binnen de sectoren samen waarmee zij in contact willen treden op de beursvloer. Wanneer het klikt en visitekaartjes worden uitgewisseld kan de leerling dan op 28 maart een bezoekje brengen op het bedrijf.

Bekijk hier de trailer 2017.

Predicaat topopleiding voor Agro