Ranking the Grower 2016: de meest coöperatieve teler

Ranking the Grower is de jaarlijkse telersverkiezing van KAS Tuinbouw Communicatie. Elk jaar wordt een ranking samengesteld binnen verschillende productgroepen of de glastuinbouw in het algemeen. Dit jaar draait de verkiezing om de meest coöperatieve teler.

“Samenwerken om meer ‘out of the box’ te denken”
Winnaar in de categorie “individueel” is Rob Baan van Koppert Cress. Een 'Metropolitan Farmer' noemt hij zichzelf, die samenwerking onder andere ziet als een onmisbaar instrument om ruimte te creëren voor andere inzichten en meer 'out of the box' te denken. Koppert Cress heeft een goede band met alle schakels in de keten die het product bij de eindverbruiker brengen. Daarnaast hecht Koppert Cress veel waarde aan samenwerking met de overheid.

"Samenwerking creëert ruimte voor andere inzichten, verbreedt het perspectief en stimuleert out of the box te denken. Het biedt de mogelijkheid gebruik te maken van kennis en vaardigheden die je zelf niet hebt. Je levert een stukje vrijheid in maar, met de juiste partners, kom je tot een veel beter resultaat dan je in je eentje zou kunnen bereiken”, aldus Rob Baan. Klik hier voor het artikel.

Inspiratiesessie door Rob Baan en Theo Cuppen
Op 21 september verzorgen Rob Baan en Theo Cuppen, eigenaren van Koppert Cress te Monster, de inspiratiesessie “Duurzaam Ondernemen in de Greenportregio”. De sessie vindt plaats bij CITAVERDE College Horst, Spoorweg 8. Klik hier voor meer informatie.

Ook AgroLeeft partner GreenCo winnaar
In de categorie ‘Collectief groente’ sleeptGreencode eerste prijs in de wacht. De jury is van mening dat Greenco een uitstekend voorbeeld is van hoe samenwerking moet gaan. De ondernemers kozen er niet voor zich te bundelen in een vereniging, maar vormden daadwerkelijk één bedrijf met elkaar. Eén bedrijf met één visie waar velen binnen de tuinbouw een voorbeeldaan kunnen nemen. Klik hier voor het artikel.

Bron: www.kasmagazine.nl

Winnaars Ranking the Grower 2016