Masterclass Smart Farming Dier

Op woensdag 31 januari organiseren wij de Masterclass Smart Farming Dier. Deze start om 13.45 uur en vindt plaats op de Groene Campus , Scheepsboulevard 1 in Helmond (inloop vanaf 13.30 uur).

Demasterclass heeft als thema Smart Farming Dier. In 2050 zijn we met 9 miljard of meer op planeet Aarde. Het is een enorme opgave om al die mensen straks te voeden. Innovatie in de agrarische sector, “smart farming”, is essentieel. We zijn over 33 jaar niet alleen met meer mensen, we hebben ook meer te besteden. De vraag naar voedsel is daardoor naar verwachting 60% groter dan vandaag. De agrarische sector heeft een enorme uitdaging om hieraan te voldoen. Innovatie is daarop het antwoord en Nederland loopt hierin voorop. De ontwikkelingen gaan snel, denk aan: het gebruik van melkrobots, gps, satellietbeelden, speciaal licht en drones met camera’s en sensoren om ziektes in gewassen en dieren te herkennen.

Sprekers
Een drietal sprekers is bereid gevonden hun visie en hun activiteiten met ons te delen.

Aanmelden
AgroLeeft heeft als missie om ondernemers en studenten samen te brengen om een gezonde en mooie toekomst te creëren. We zijn altijd op zoek naar innovaties in het onderwijs en de masterclasses die wij organiseren zijn daar een goed voorbeeld van. De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen van CITAVERDE College en Helicon, maar ook ondernemers zijn van harte uitgenodigd.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naarinfo@agroleeft.nl.

De masterclass die gepland stond op 21 maart 2018 hebben wij helaas moeten annuleren.In het nieuwe schooljaar zullen we weer nieuwe masterclasses organiseren.