Masterclass Fosfaatreductieplan in de melkveehouderij

Op woensdag 22 februari organiseerde AgroLeeft de Masterclass Fosfaatreductieplan in de melkveehouderij, met spreker Gert ten Have van Flynth. De masterclass maakte onderdeel uit van het lesprogramma van leerlingen melkveehouderij. Er waren zo'n 40 leerlingen van Citaverde College, Prinsentuin en Helicon aanwezig.

Tijdens de interactieve bijeenkomst werden de actuele ontwikkelingen rondom de fosfaatreductiemaatregelen besproken. Leerlingen gaven vooraf aan op welke vragen zij zeker een antwoord zouden willen hebben. Besproken werden vragen als: hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe ziet het fosfaatreductieplan eruit en wat betekent dit voor het bedrijfsleven? Hoe ziet destoppersregeling eruit? En wat zijnde financiele en fiscale gevolgen hiervan voor ondernemers?

Het onderwerp is zeer actueel, maar ook zeker complex. Alle deelnemers aan de masterclass waren er in elk geval van doordrongen dat het toekomstperspectief van aankomendeveehoudersin hoge mate afhankelijk is van hoe zij met de kansen en bedreigingen kunnen omgaan. Wat dat betreft zijn er dan ook nog legio Masterclasses te organiseren over deze snel veranderende wereld en de rol van het onderwijs daarin. AgroLeeft zal zich daarvoor blijven inzetten.

Bekijk hier de presentatie: Masterclass Fosfaatreductieplan

Gert ten Have