DSC_0009 - kopie
Stageplekken zijn reuze interessant voor ondernemers om kennis te maken met potentiële medewerkers. Het is belangrijk dat stagiaires dan ook op die manier gezien en behandeld worden. Lees het verhaal en de tips van Sjors Colbers, stagiair én planner bij BASF.

Sjors vond het op zijn zeventiende, na het afronden van zijn middelbare schoolperiode, wel mooi geweest met vijf dagen per week in de schoolbanken zitten. Vanuit thuis heeft hij de passie voor de agrosector meegekregen. Hij koos voor een BBL opleiding, waarbij hij vier dagen werkt en één dag in de week naar school gaat.

Bij de zoektocht naar een geschikt bedrijf, kwam hij uit bij BASF. Hier werkte Sjors de eerste twee jaar in de gewasverzorging. Na twee jaar werd hem gevraagd om een ervaren medewerker te ondersteunen met werkzaamheden rond het inrichten en ruimen van kassen en afdelingen. Daar werd gezien dat Sjors talen had voor het plannen en organiseren. Na een interne sollicitatieprocedure kreeg hij de kans om aan de slag te gaan als planner.

“Het was fijn dat ik van mijn praktijkbegeleider deze kans en het vertrouwen kreeg om me deze nieuwe functie eigen te maken”, vertelt Sjors. “In deze nieuwe functie combineer ik kantoorwerk met werk in de kas. Ik ben dagelijks bezig met mensen én planten, dat is voor mij ideaal.”

Sjors is in zijn functie medeverantwoordelijk voor de tomatenkas. Hij maakt planningen en stuurt zo’n 25 mensen aan in de gewasverzorging. Sjors krijgt bij BASF de kans om te groeien, door begeleiding en eventueel opleidingen in te toekomst. Dit maakt het een fijne werkgever waar Sjors de komende tien jaar nog wel wil blijven. “BASF blijft groeien, er blijven uitdagingen en elke dag is anders. Ik blijf dus nog wel even”, aldus Sjors.

Het advies van Sjors aan praktijkbegeleiders: “Zorg dat je goed luistert naar de BBL-er of stagiaire. Wat wil diegene? Bied de mogelijkheden en het vertrouwen om iets nieuws te proberen. Op deze manier geef je jonge talenten de kans om te groeien. Studenten raad ik aan om te kiezen voor een bedrijf dat ze écht leuk vinden. Doe praktijkervaring op, luister goed naar je praktijkbegeleider en zorg dat je veel leert. Durf ook aan te geven wat je wil leren of ontdekken binnen een organisatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen groei.”