Docentstage: Herman Janssen

Een van de speerpunten van AgroLeeft is het intensiveren van kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en onderwijs. Dat doen we onder meer door ondernemersstages en docentenstages te organiseren. Lees hier de ervaring van Herman Janssen, docent plantenteelt en gewasbescherming bij CITAVERDE College.

Vragen uit de praktijk
‘Als docent plantenteelt en gewasbescherming wilde ik graag weten hoe een ongediertebestrijder een tuinbouwbedrijf bekijkt. Vooraf had ik diverse vragen:
- Hoe komen ratten en muizen een bedrijf binnen?
- Welke schade veroorzaken ratten en muizen?
- Hoe kan een bedrijf ratten en muizen weren?
- Hoe wordt de wet- en regelgeving op dit gebied in de praktijk toegepast?'

Docentenstage
‘Tijdens mijn docentenstage bij een ongediertebestrijder heb ik een goed beeld gekregen van het antwoord op bovenstaande vragen. De kennis die ik heb opgedaan, pas ik toe in de lessen die ik geef. Dit is een mooi voorbeeld van hoe kennisuitwisseling ertoe leidt dat het onderwijs en het bedrijfsleven dichter naar elkaar toe groeien.’

Door een stage krijgt de docent een goed beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat.