Delegatie Palestijnse universiteiten op bezoek

Op 15 januari 2019 bezocht een delegatie van een aantal Palestijnse universiteiten CITAVERDE Bedrijfsopleidingen om meer te horen over de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en de rol van AgroLeeft hierin. Het bezoek was onderdeel van een studiereis in Nederland. Zij worden op dit moment geconfronteerd met dalende studentaantallen voor de agrarische sector en maken zich zorgen over de toekomst.

De groep was bijzonder geïnteresseerd in hoe het regionale bedrijfsleven heeft bijgedragen aan de verbetering van het mbo onderwijs en hoe de leerlingenaantallen hier gestegen zijn met bijna 50%.

Vervolgens bezocht de groep Westburg BV in Grubbenvorst, waar ze een uitgebreide rondleiding kregen van Ramon Coenen. Ze waren onder de indruk van de omvang, de technologie en de manier waarop Ramon jonge mensen begeleid en inzet in zelfsturende teams. Na een kort bezoek aan Hoeve Rosa en een lunch bij CITAVERDE zette de groep haar studiereis voort met onder meer een bezoek aan de Greenport Campus.