Cursus: Glastuinbouw - Onderhoud en storingen technische installaties

Binnen de glastuinbouw speelt techniek een belangrijke rol. Het is daarom van meerwaarde als medewerkers zelf kleine technische voorkomende werkzaamheden kunnen uitvoeren. Door het volgen van de cursus ‘Onderhoud en storingen technische installaties’ vergroten medewerkers in de glastuinbouw hun kennis op gebied van drie hoofdthema’s: elektro & besturing, hydrauliek & pneumatiek en mechanische systemen.

Na het volgen van deze cursus is de medewerker in staat om goed en veilig eenvoudige (kleine) storingen te verwoorden, te melden of op te lossen. Daarnaast kan de medewerker oorzaken herleiden en mogelijke gevolgen van deze storingen benoemen. De medewerker wordt in de training opgeleid tot 'Vakbekwaam Persoon met beperkte bevoegdheden' (conform NEN3140) .

De cursus richt zich op medewerkers in de glastuinbouw met een technische affiniteit die kleine technische voorkomende werkzaamheden moet uitvoeren.

Ontstaan cursus

De cursus is ontstaan op verzoek en in samenwerking met Step2Green, een AgroLeeft Partner. Step2Green is een partnership tussen moderne glastuinbouwbedrijven uit Zuidoost Brabant en Noord Limburg. Het doel van Step2Green is het versterken van de loopbaanontwikkeling, zij biedt kansen in de glastuinbouw voor alle geïnteresseerden. Door middel van het aanbieden van stage- en afstudeeropdrachten, Praktische Sector Oriëntatie (PSO), meeloopdagen en dergelijke, worden mensen geënthousiasmeerd over de diverse mogelijkheden binnen de glastuinbouw.

Evaluatie

De vorige editie van de cursus werd door de deelnemers goed beoordeeld en kreeg als algemeen rapportcijfer een 8,0. Dit zeiden de deelnemers over de cursus:

“Het is heel leerzaam. Ik heb er veel van geleerd. Je krijgt veel informatie in vijf dagen tijd.”

“Positief. De docent brengt het materiaal op het niveau van de deelnemers”

“Sprak zeer aan er was goed eigen inbreng mogelijk”

“Prettig, goede uitleg vanaf basis, vooral meer inzicht gekregen in elektro. Dit helpt mij om beter te communiceren met eventuele telefonische storingsdienst.“

Praktische informatie

Deze cursus wordt verzorgddoor CITAVERDE bedrijfsopleidingen. De eerstvolgende cursus start op 10 januari 2019 en bestaat uit 5 cursusdagen. De training zal worden afgesloten met een theorietoets, bij positief resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat. De cursus wordt gehouden op één van de locaties van Vereijken Kwekerijen in Aarle Rixtel.

Meer informatie & aanmelden

Glastuinbouw - Onderhoud en storingen technische installaties