Bezoek van Praktijkcluster Tuinbouw en Uitgangsmaterialen

Bezoek van Praktijkcluster Tuinbouw en Uitgangsmaterialen- CIV Groen 
 

Op 2 juni maakte het praktijkcluster een tour door Noord-Limburg. De start was bij Limgroup in Horst. Manager Operations Martijn van Haastert vertelde over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf, haar missie ‘unleashing plant potential’ en natuurlijk de veredeling van asperges en aardbeien. 

Traineeship via Veredelingsnetwerk
Limgroup maakt deel uit van Veredelingsnetwerk Limburg, samen met Bejo, BASF's vegetable seeds business, Novisem Vegetable Seeds en Yuverta Horst. In feite zijn ze concurrenten maar ze raken elkaar op het gebied van de werving van studenten en medewerkers voor de veredelingssector. Samen hebben zij het initiatief genomen voor een traineeship voor 4 studenten vanaf september 2023. De trainees gaan in periodes van 3 maanden aan de slag bij de veredelaars, waarna ze een vaste baan krijgen bij één van hen. Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is? Laat dit dan weten via info@agroleeft.nl.

Het gezelschap kreeg vervolgens nog een presentatie en rondleiding op de Brightlands Campus Greenport Venlo. En maakte kennis met Paul Groenewegen van Compas Agro. Vanuit hun missie ‘goed advies doet groeien!’ helpen zij telers om te telen. 

En waar sluit je een dag mee af als je in juni in Noord-Limburg bent? Met een overheerlijk bordje verse asperges natuurlijk! 

civ.jpg