Afsluitend webinar ‘Techniek, technologie en innovatie’

Maandag 18 januari jl. hebben zo’n 60 studenten het programma ’AgroLeeft 2.0: Techniek, technologie en innovatie’ bij CITAVERDE College afgerond. Dit twaalf weken durend programma vroeg om een gepaste afsluiting. Door corona werd het geen fysiek programma met een borrel, maar een informatief webinar met sprekers. En dat bleek een prima alternatief te zijn.


Het webinar
Als eerste kwamen de studenten aan het woord. Ze vertelden over hun plannen na hun MBO-opleiding. Doorstuderen, werken, maar ook het overnemen van het ouderlijk bedrijf werd vaak genoemd. Vervolgens deden de docenten verslag over de activiteiten van de studenten, en dat het ondanks corona toch een volwaardig programma was.


Ivo Hartgerink, directeur van CITAVERDE College, ging in op de ontwikkelingen in het onderwijs. Dat de medewerkers van de toekomst steeds vaker beoordeeld worden op hun vaardigheden dan op kennis. Daarna besprak Merijn Luijkx, Business Innovatie Manager van de Rabobank, de visie van de bank op een toekomstbestendige land- en tuinbouw in 2030.


Evaluatie
Het webinar werd door studenten beoordeeld met een mooie 7,1. Daar zijn we blij mee, zeker gezien het feit dat de bijeenkomst niet fysiek was en studenten al zoveel achter hun beeldscherm zitten in deze coronatijd.