18 maart Dierendoedag door Citaverde en Vitelia

Dierendoedag projectsamenwerking tussen Citaverde en Vitelia Winkel

Het Citaverde College (Horst) is steeds nadrukkelijker zichtbaar in het ondernemerslandschap in onze gemeente Horst aan de Maas. Studenten worden op allerhande manieren klaargestoomd om later de juiste richting te kiezen in de arbeidsmarkt of in hun vervolgopleiding.

Een groep leerlingen (MBO 3-4) zijn recent een onderwijsproject gestart waarbij Vitelia Winkel is benaderd om hierin te participeren. “We hebben in overleg met de leerlingen besloten om onze locatie en de winkel beschikbaar te stellen voor hun thema dierendoedag”, vertelt winkelmedewerker Lianne van Veghel. “Daarnaast hebben we de projectgroep gestimuleerd om binnen het thema verbinding te zoeken met regionale ondernemers om het project meer draagvlak te geven en meer diversiteit voor de bezoekers te bieden.”

“Dit soort projecten geven onze leerlingen een leerzame praktijkervaring waarbij ze actief bezig zijn met organiseren, plannen, PR en communicatie en uiteraard het bedrijfsleven” vertelt Bregje Swanenberg docent aan Citaverde College. “Daarnaast is het organiseren van een publieksactiviteit onderdeel van het examenprogramma voor leerlingen dierenverzorging. Wij zoeken met dit soort projecten naar nieuwe connecties tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio.”

Komt u ook? Het resultaat van de samenwerking is een dierendoedag op zaterdag 18 maart in Vitelia Winkel in Horst met diverse leuke en informatieve activiteiten. Komt u ook?
Tijdens deze dag kunt u:

- Op de foto met jehuisdier
- Een speurtocht door de winkel doen voor een mooie prijs
- Puppy cursus volgen door hondenschool Peelhorst
- Kennismaken met The Bird Family
- Een sieraad laten maken van paardenhaar
- En nog veel meer…

Het programma tijdens deze dag is gratis en is van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Dierendoedag 18 maart 2017